Stuitligging

Ineke-6 640x427Normaal gesproken dient een baby vlak voor de geboorte met het hoofdje naar beneden te liggen. Bij ongeveer 4 % van de gevallen ligt het kindje met het hoofdje naar boven. Uit onderzoek naar de risico’s van een natuurlijke bevalling bij een stuitligging blijkt, dat er een groter risico is op complicaties dan bij een natuurlijke bevalling met het kindje in hoofdligging. Dit is gepubliceerd in de Lancet, een zeer vooraanstaand medisch tijdschrift.

Moxa is een behandelmethode die komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunst. Deze methode bestaat al meer dan drieduizend jaar in China. Hierbij worden bepaalde plaatsen op de huid verwarmd. Dit zijn plaatsen waar zich acupunctuurpunten bevinden. Dit gebeurd met een moxastick. Moxa is een stick van kruiden die je kunt aansteken waardoor het warmte afgeeft.

De bandeling die u of uw partner zelf eenvoudig kan uitvoeren is bewezen effectief bij het spontaan draaien van de baby, waardoor er veel minder gecompliceerde bevallingen nodig zijn. De therapeut zal u uitgebreid instrueren en van drie moxasticks voorzien.

Gestart wordt er liefst in de 34e week van de zwangerschap.

Copyright © 2017. Alle rechten voorbehouden.