Home

Welkom op de website van Acupunctuur Praktijk Ineke Visschers (tel: 06 - 4605 4608). 
De praktijk voor acupunctuur is gelegen aan de Wasbeemd 7 in Prinsenbeek. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke formule door verschillende therapieën daar waar nodig met elkaar te combineren. Op deze wijze krijgt u de meest passende behandeling.
Logo acupunctuur_640-552.jpgNaast elektro acupunctuur, klassieke acupuntuur en Nes Provision metingen, vindt u bij ons ook vele andere therapieën zoals manuele therapie, Mulligan therapie, fysiotherapie, fasciatherapie, dry needling, bachbloesems en Mii health.

De manuele therapie behandelingen worden gedaan onder de naam Manuele Therapie Prinsenbeek, wat een samenwerkingsverband is met collega Marijke Smink.
Zie ook www.manueletherapie-prinsenbeek.nl

 

 

Acupunctuur

Het herstellen van evenwicht.

Ineke-31 640x427Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is 3000 jaar geleden in China en India ontstaan. Het is gebasseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld. De energiestroom in het lichaam komt weer in balans. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

De acupunctuur gaat er van uit dat er een aantal banen of meridianen over het lichaam lopen, vlak onder de huid. Deze meridianen zijn transportwegen van de energie die wij nodig hebben om te bestaan en elke meridiaan is verbonden met bepaalde delen van het lichaam. Een mens is gezond, in evenwicht, zolang er voldoende energie vrij en ongehinderd rond stroomt. Zijn er blokkades in deze energiecirculatie dan zullen, zowel door een plaatselijk teveel als een tekort van energie, klachten ontstaan. Door de meridianen te beinvloeden via de acupunctuurpunten kan men de energiecirculatie herstellen. Dit kan onder andere door prikken met naalden, maar ook met magneetjes, massage, warmte, elektriciteit of een laserstraal.

KISS

DSC 5076 640x424Manuele therapie bij zuigelingen en kleine kinderen,

Manuele therapie bij zuigelingen betreft meestal de behandeling van een asymmetrische stand van het hoofd en/of een overstrekkende zuigeling. Men noemt deze asymmetrische stand ook wel een voorkeurshouding. Na onderzoek blijkt vaak dat er op gewrichtsniveau sprake is van een dwangstand waarbij het in nagenoeg alle gevallen de bovenste nekwervel ( de atlas) betreft.

Deze standsafwijking is vaak ontstaan bij de bevalling of door de ligging in de baarmoeder.

Dit gaat niet, of zelden, spontaan over.

Meestal zijn er maar 3-4 behandelingen nodig om een volledig herstel te realiseren. Manuele Therapie bij volwassenen is niet te vergelijken met Manuele Therapie bij kleine kinderen.

Voor de zuigeling zijn het zeer milde technieken waarbij met name de richting bepalend is en zeker niet de kracht.

Copyright © 2017. Alle rechten voorbehouden.